Tuesday, November 11, 2008

pendedahan penceraian di media...

wajar atau tidak wajar dilakukann??
mcm yg baru2 ni kes norman ngan abby tu
mcm ape je aku tgk....
kesian kt diorg tu satu hal...
ckup la setakat pihak mahkamah je yg tawu...
yg terjah ni pown seybok2 je nk tawu hal sebenar..
hal sebenar ape nye...masalah peribadi diorg la kowt...
xperlu nk seybok2...pkir peminat leyh bantu diorg ke?
n kesian gak kt mak bapak diorg...da tntu la malu giler
ngan tindakan media sume tu
agk diorg xpikir ke??
byk lg bnde sensasi nk wat liputan
tp pasal hal peribadi???
MMG X LAAA,....

ape pendapat korang lakk??

14 comments:

schnna said...

i setuju gak..
tapi nak wat camane kan..
diorg yg pilih nak jadik selebriti..
bile da jadi selebriti, ni adelah antara jenis2 risiko yg dorg kene redha je..
bukan yg manis jer reporter nak rakam, yg pahit lagi la diorg kejar..
nak slhkan reporter pun xbleh jugak..
comp dorg da siapkan gnjaran untuk reporter2 yg dpt hot stories cam 2..
sumer nak naikkan rating pembace, pendengar n penonton..
untung selebriti2 ni, duk kat malaysia..
aklo duk kat indon ke, london, ke, US ke,..x ke haru...siap de case2 mati lagi kene kejar dek paparapzi...
selebriti2 kiter yg patot tahan emosi, n tgkah laku kalo nak dipandang elok oleh masyarakat..
tapi selebriti tu sape sebenarnye...
manusia jugakk kan..
so, mcm kiter jugak..
bile da berlaku perkara2 yg macm ni, memng da xbleh control 2...
kes die pun agak berat la..
kalo x, xde sampai cam 2 kan..
semua de tugas masing2..
kene carry sebaik mngkin..
kalo kiter rase bende tu buruk, ader lagi buruk sebenarnye..
kalo bende baik pun same...
but...poor abby abadi..!

PuTraYaMaDa said...

waahhh..
pendapat yg bgus
mengigil i bace
ekekek

fafafafafafathy~ said...

huhu..bgs la comment tu...pjg n bernas..hehe
faty xtaw nk coment pe,,tp yg penting kte xle nk slhkn mne2 phk ...ape y faty dgr norman tu tgh meeting kot..dan2 die tnggal bedua agknye pas meeting
da tu tbe2 ade org pjbt agme dtg...so xle nk slhkan sape2...hnye die, Allah n pempuan tu je yg tawu kn...so...let it be.,,,kte xyah pk pon xpe...jdkan sbg pengajaran,k..

fafafafafafathy~ said...

haaa..lg 1 psl reporter tu, dorg tu patotnye kalo hal2 cmni jgn la smpai dedah telebey..smpai interview abby kat wanita hari ini,,ape prasaan abby kan msti r die malu, sdeyh...sian abby

nanie naqi said...

bese la tu..dunia glamor kn..sume org nk tau..mcm akak di atas kate..rating citer dorg tinggi..sape untung??!..dorgggg jgk..huhu..lbh2 ag psl cerai berai ni..lg la org ske..yelaaa..mse brcinte bkn men..yg busuk pown sume wangi kn..majlis lak pyer x ingt grand..lst2 gi mahkamah nk mnx cerai...hei..manusia2..(geleng pale sunggoh2)..=p

PuTraYaMaDa said...

huhuhu..
mmg pown da kate job diorg kann
tp bnde cmni..
mcm xwajar la plak..
bkn pasal nk pkir sgt bnde ni...
tp mcm kesian je tgk diorg
keluarga diorg...
hmm...
ni keje jahat ne..
xnk jd wartawan
hahha

ali boulala said...

pe kaitan korg dg norman abby n terjah

nanie naqi said...

itu komen je la en bolaaa~

ali boulala said...

saye sepupu norman...abby 2 da jd kak ipar sepupu

ali boulala said...

italian job best

smallAlry said...

best apa glamer. glamer la best. best nye glamer. awh3

PuTraYaMaDa said...

huhuu..
lek2 jgn gado
isu nye kt cni is wajar ke penceraian didedahkan kt media
tu jekk
ekeke
jgn gado ye sepupunye incik ali...nani...

ali boulala said...

nk gdoh gak...

PuTraYaMaDa said...

hahaha.
mari2..
dush2...
:p